Ημιπολύτιμοι Λίθοι

Αβεντουρίνη - Aventurine
Έλκει αφθονία και υγεία και είναι η πέτρα των ευκαιριών και της τύχης. Απελευθερώνει το άγχος και την συναισθηματική δυσφορία, ισορροπεί τα συναισθήματα και ηρεμεί κατά τη διάρκεια έντασης. Βοηθάει να καταλαβαίνει κάποιος τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και τις εναλλακτικές λύσεις. Ενισχύει την επαγγελματική καριέρα και ισορροπεί το στρες στη δουλειά. Θεραπεύει τον συναισθηματικό πόνο, φόβο και ξεμπλοκάρει το chakra της καρδιάς.   
Ζώδια: Καρκίνος, Κριός, Δίδυμοι, Ιχθείς, Ταύρος.

Καρνεόλιο – Carnelian
Αυξάνει τη φυσική ενέργεια, την προσωπική δύναμη και την εμπιστοσύνη. Βοηθάει στην ανάληψη πρωτοβουλιών και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Επίσης ενισχύει τη μνήμη, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση και είναι ιδανική όταν θέλουμε να κάνουμε νέα αρχή στη ζωή μας. Είναι μια πολύ δυνατή πέτρα. Δημιουργεί διαύγεια για να επιλέξουμε το καλύτερο για εμάς και κίνητρα για καλύτερη ζωή. Προστατεύει από αρνητική ενέργεια και αρνητικές μας σκέψεις, από το θυμό μας και τη κακή διάθεση. Κατευνάζει τους φόβους μας και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να δεχτούμε την αγάπη ενός συντρόφου στη ζωή μας.
Ζώδια: Αιγόκερως, Κριός, Ταύρος, Τοξότης, Υδροχόος, Ιχθείς , Δίδυμοι.
Αμέθυστος – Amethyst
Είναι η πέτρα του μυαλού. Φέρνει ηρεμία και διαύγεια όπου υπάρχει άγχος και σύγχυση. Βοηθάει στην απομάκρυνση αρνητικών συναισθημάτων όπως είναι ο θυμός, το μίσος και η ενοχή. Επίσης βοηθάει να ξεφύγετε από το αλκοόλ, τη βουλιμία και από άλλες εξαρτήσεις. Θεωρείται εξαιρετικά πνευματική πέτρα, βοηθάει στον διαλογισμό, ενισχύει την ευγένεια σε ένα άτομο, την ψυχική ικανότητα, εσωτερική ειρήνη και θετική μεταμόρφωση. Είναι επίσης κρύσταλλος προστασίας.
Ζώδια:  Αιγόκερως, Κριός, Ταύρος, Ιχθείς, Υδροχόος, Τοξότης, Καρκίνος.
Ροζ Χαλαζίας – Rose Quartz
Είναι το σύμβολο της αγάπης, των αισθημάτων και της ομορφιάς και θεωρείται ότι ισορροπεί τη συγκίνηση. Ενισχύει την ευαισθησία και την τάση των ανθρώπων προς την ομορφιά, την τέχνη και τη μουσική. Ηρεμεί την επιθετικότητα και μειώνει τη δυσαρέσκεια, αυξάνει τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση. Βοηθάει στην ενίσχυση της υπομονής και προδιαθέτει τον άνθρωπο να συγχωρέσει καταστάσεις ή να ξεπεράσει άσχημες στιγμές του παρελθόντος. Βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην θεραπεία της κατάθλιψης. Ενισχύει κάθε είδους αγάπη, την ερωτική, την πλατωνική, την μητρική. Ανοίγει την καρδιά να γίνει μαλακή και δεκτική, γεμάτη καλοσύνη.
Ζώδια: Αιγόκερως, Ταύρος, Δίδυμοι, Ζυγός, Τοξότης, Καρκίνος.Σοδαλίτης - Sodalite

Είναι ο λίθος της λογικής, της κατανόησης και της αποδοτικότητας. Βοηθάει στην ομαδική εργασία και διεγείρει τη σκέψη. Ισορροπεί τις διαφωνίες και τις όποιες διαφορετικότητες. Είναι χρήσιμη για ειλικρίνεια αισθημάτων, στην αφομοίωση γνώσης και γεφυρώνει τη πνευματικότητα με τη λογική. Εκπέμπει την ηρεμία και καθησυχάζει εκρήξεις νεύρων. Είναι η πέτρα των καλλιτεχνών, τραγουδιστών, ζωγράφων και γενικά της τέχνης επειδή βοηθάει και ενισχύει την έμπνευση και την δημιουργικότητα. Βοηθάει επίσης στην επικοινωνία, να τερματίζονται οι διαφωνίες όταν δημιουργούν προβλήματα και να ρέει η ειλικρίνεια των αισθημάτων. Ενισχύει τη γνώση και δημιουργεί δεκτικότητα στη μάθηση και γεφυρώνει τη λογική με τη πνευματικότητα.

Ζώδια: Παρθένος , Ιχθείς , Υδροχόος , Σκορπιός , Δίδυμοι , Καρκίνος.


Λευκός όνυχας – White Onyx

Αποβάλλει την αρνητική σκέψη, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, και φέρνει έμπνευση. Λίθος της σταθερότητας, του αυτοελέγχου, σύμβολο δύναμης και ισχυρής θέλησης. Βελτιώνει την αυτοκυριαρχία και ενισχύει όσους θέλουν να απελευθερώσουν το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή ή να αφήσουν συνήθειες που δεν εξυπηρετούν πλέον. 

Ζώδια: Αιγόκερως, Κριός, Ταύρος, Τοξότης, Υδροχόος, Ιχθείς, Δίδυμοι.


Λάπις Λάζουλι – Lapis Lazuli

Ενισχύει την εσωτερική δύναμη, τη δημιουργικότητα και την εκδήλωση των συναισθημάτων. Ενδυναμώνει τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα και ανοίγει τις πόρτες προς τη πνευματικότητα. Είναι ιδανικός για να ξεπεράσετε κατάθλιψη, βοηθάει στην επικοινωνία σε όλες τις μορφές της και ενισχύει πραγματικούς δεσμούς φιλίας και αγάπης. Για όσους ασχολούνται με την πνευματικότητα, είναι ιδανικός καθώς προσφέρει πνευματική διαύγεια και θεραπεία συναισθημάτων.

Ζώδια: Παρθένος, Ιχθείς, Υδροχόος, Δίδυμοι, Καρκίνος.


Τυρκουάζ - Turquoise

Η πέτρα της αλήθειας, συμβολίζει την ειλικρίνεια με τον εαυτό μας. Κάθε τί που σκεφτόμαστε και θέλουμε να κάνουμε υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Ενισχύει την κατανόηση του εαυτού μας, των σκέψεών μας και κάθε τί που θέλουμε να κάνουμε ώστε να πραγματωθεί με τα καλύτερα αποτελέσματα. Βοηθά στον διαλογισμό και ενισχύει το κανάλι της ενέργειας να παραμείνει ανοιχτό. Ενισχύει την λεκτική ή γραπτή επικοινωνία, βοηθάει στο να δίνουμε στους άλλους να καταλάβουν τί ακριβώς θέλουμε να διατυπώσουμε και να εκφράζουμε ακριβώς αυτά που εξυπηρετούν την κάθε στιγμή στη ζωή μας.

Ζώδια: Ταύρος, Δίδυμοι Παρθένος, Ιχθείς, Υδροχόος.


Χαολίτης – Chaolite

Είναι συνδεδεμένος με την εσωτερική αφύπνιση και τη δημιουργικότητα. Δίνει γερές βάσεις στον χαρακτήρα και αίσθηση αξιοπρέπειας και ενθαρρύνει τις θετικές κατευθύνσεις του ανθρώπου. Διώχνει τον θυμό, την μνησικακία, τον εγωισμό και δίνει το έναυσμα σε κάποιον να ψάξει απαντήσεις μέσα του, βοηθάει στην επικοινωνία και στη μετουσίωση των αρνητικών συναισθημάτων. Μειώνει την τάση των ανθρώπων να περνάνε τα πάντα από τη λογική και το μυαλό και είναι ιδανικός για όσους έχουν την τάση να χρονοτριβούν. Είναι πέτρα ηρεμίας, βοηθάει στον ύπνο και καλμάρει το υπερδραστήριο μυαλό, διώχνει την αϋπνία και απελευθερώνει το άγχος.
Ζώδια: Δίδυμοι, Λέων, Παρθένος, Τοξότης, Σκορπιός, Ζυγός.

Καπνίας – Smoky Quartz
Δυνατός κρύσταλλος γείωσης που αποβάλλει το στρες και μετουσιώνει τον φόβο, το θυμό και όλα τ’ αρνητικά αισθήματα σε θετικές ενέργειες. Λίθος προστασίας και συν-δημιουργίας. Βοηθάει στην υλοποίηση των στόχων, ενισχύει τη διαύγεια των σκέψεων, την αντίληψη και διεγείρει την επίγνωση σε καταστάσεις στοχασμού. Ιδανικό για συγγραφείς και ανθρώπους που δημιουργούν και χειρίζονται το γραπτό και προφορικό λόγο, για όσους χρειάζεται να αφομοιώσουν κείμενα όπως είναι οι ηθοποιοί, μαθητές, σπουδαστές κ.α. Έχει τη δυνατότητα να μεταλλάσει την αρνητική ενέργεια σε θετική, επιδρά ιδιαίτερα στην εκτόνωση του θυμού και της δυσαρέσκειας. Διώχνει την κατάθλιψη, ηρεμεί το πνεύμα και τα νεύρα σε καταστάσεις πανικού.
Ζώδια: Ταύρος, Αιγόκερος, Κριός, Υδροχόος, Ιχθείς, Λέων.

Κιτρίνης - Citrine

Ο λίθος της επιτυχίας και της καριέρας. Ενισχύει τις διανοητικές ικανότητες, τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση και την αυτοπεποίθηση. Βοηθάει στο να διακρίνει κανείς νέες ευκαιρίες και φέρνει τύχη ειδικά στα νέα επαγγελματικά ανοίγματα. Είναι λίθος που ενισχύει τους δεσμούς της οικογένειας και της φιλίας και βοηθάει να ομαλύνει η ενέργεια σε μια συγκέντρωση πολλών ανθρώπων αλλά και να υπάρχει σωστή κατανόηση των λεγομένων όταν ένα άτομο απευθύνεται σε πολλούς.
Ζώδια: Λέων, Δίδυμοι.


Κοράλλι - Coral
Οργανικός λίθος που βοηθάει στην επανασύνδεσή μας με τη φύση και στο ν’ αφομοιώσουμε την ενέργεια της ομορφιάς. Έλκει την αγάπη και την ευημερία, ειδικά το κόκκινο Κοράλλι όπου είναι και η πέτρα του πάθους. Βοηθάει τη δημιουργικότητα και τη αισιοδοξία, φέρνει την εσωτερική ήρεμη δύναμη και τη κατανόηση του πεπρωμένου.
Ζώδια: Σκορπιός.Φεγγαρόπετρα - Moonstone
Βοηθάει να καλμάρουν και να ισορροπήσουν τα συναισθήματα και ενισχύει την ικανότητα να γίνει κανείς κυρίαρχος σε ό,τι αισθάνεται, να έχει επίγνωση των επιλογών του, της θέλησης και να εκφράζει τα λεγόμενά του σωστά και δίκαια. Εκπροσωπεί την θηλυκή αρχή, την Μεγάλη Μητέρα και η δύναμή της έγκειται στην ευγένεια και στην δυνατότητα να εκφράζει, να υλοποιεί και να ισορροπεί όλες τις ενέργειες γύρω της. Βοηθάει σε επανασυνδέσεις σχέσεων όταν υπάρχει και στις δύο μεριές πραγματική αγάπη, κάνοντας να ξεπεραστούν εμπόδια που μπλοκάρουν τις δυνατότητες για μια κοινή και ευτυχισμένη ζωή μαζί.
Ζώδια: Ζυγός, Δίδυμοι, Κριός, Ταύρος, Αιγόκερος. ΚαρκίνοςΦραουλίτης – Strawberry Quartz
Είναι ο λίθος της οικουμενικής αγάπης. Βοηθάει να κατανοήσουμε τους λόγους για  τους οποίους συμβαίνει κάτι. Ενισχύει τη θέληση να αδράξουμε τη μέρα. Βοηθάει εκείνους που εργάζονται σε γρήγορους ρυθμούς να διατηρούν την ηρεμία και την ψυχραιμία τους. Επιπλέον ενισχύει την αγάπη, τη γενναιοδωρία και την ευγνωμοσύνη καθώς και την εξωτερίκευση αυτών των συναισθημάτων. Βοηθά στην εξισορρόπηση ψυχής, συναισθημάτων και σώματος και στην απόκτηση κρυμμένης γνώσης.
Ζώδια: Ζυγός1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας!Βρίσκω το blog σας εξαιρετικά ενδιαφέρον!Γι'αυτό το λόγο αποφάσισα να το διαφημίσω στο δικό μου blog!Υπάρχει θέμα με αυτό ή θέλετε να το αποσύρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή